KUUKAUDEN LEVYPALKINNOT TANGOMARKKINAT-KAKSIKOLLE – Pekka Mikkolalle Kuukauden levy -voitto, Terhi Matikainen kakkoseksi

Hallitseva Tangokuningas Pekka Mikkola on voittanut paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen Pirstaloitu onni -albumillaan. Kakkoseksi äänestyksessä tuli Tangomarkkinoilla toiselle sijalle valittu Terhi Matikainen levyllään Puhdasta ilmaa.
  
Kesällä Seinäjoella kruunattu Tangokuningas Pekka Mikkola (25) on soittanut koskettimia yli kymmenen vuoden ajan. Musiikkikasvatuksen opinnot ovat lähes gradua vaille valmiit, mutta nyt Mikkola panostaa täysillä keikkailuun. Hän uskoo, että hyvin hoidetut keikat ja iskevät hittibiisit luovat pohjan kestosuosiolle. Syksyn mittaan Tangokuningas oli mukana perinteisellä Sinitaivas-konserttikiertueella. Keikkatahti on ollut melkoinen; keikkoja on kuukausittain 14-15. Ennen joulua Mikkola tekee joulukonsertteja vuoden 2011 Tangokuningattaren Mervi Koposen kanssa ja jouluksi Pekka suuntaa keikalle Itämerelle Silja Europalle yhdessä Hovinarrit-yhtyeena kanssa.
Mikkolan albumin tuotannosta vastaa Pertti Jalonen, joka on sovittanut kaikki kappaleet yhtä lukuun ottamatta. Jalonen on säveltänyt levylle viisi uutta laulua. Aiemmin kuultuja sävelmiä levyllä ovat Tulkaa tytöt takaisin (Tapani Kansa), Hillitön hopeinen kuu (Heikki Hela) ja Tango Maria (Veeti Kallio). Mukana on myös yksi Pekka Mikkolan oma sanoitus ja sävellys: Miksi jäisin.
Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:
– Positiivinen yllätys, löytyy jokaiselle jotakin. Päivi Karppinen / Radio Kajaus
– Persoonallisen äänen omaava Tangokuningas on tehnyt monipuolisen esikoisalbumin, jossa riittää sopivaa soitettavaa sekä radioille että tanssiparketeille. Vakuuttavan avauksen perusteella Pekalle uskaltaa povata kiintotähden asemaa. Pentti Teräväinen / Radio Musa Tampere

• Lue lisää Pekan levystä >>
• Lue lisää Terhin levystä >>

Terhi ja Pekka saivat molemmat levytyssopimuksen Tangomarkkinat-laulukilpailumenestyksen kautta. Festivaali ja sen laulukilpailu eivät osoita laantumisen merkkejä. Lauantai-illan suoraa finaalilähetystä Yle TV 1:ssä seurasi kesällä 2012 yli miljoona katsojaa. Lisäksi kilpailua seurattiin sankoin joukoin suorina lähetyksinä Yle Areenan nettilähetyksenä ja Radio Suomen kanavalla. Festivaaliyleisöä velloi tapahtuman aikana Seinäjoella 105 000.
Pekka Mikkola, Pirstaloitu onni, CD 11/12, (Suomen Mediamusiikki)
Terhi Matikainen, Puhdasta ilmaa, CD, 11/12 (AXR Music / Suomen Mediamusiikki)
PEKKA JA TERHI TV:SSÄ 7.12.

Terhi ja Pekka kisailevat perjantaina 7.12.2012 suositussa Yle TV2:n Tartu mikkiin -ohjelmassa. Kyseessä on tangon specialjakso, jossa vierailevat myös viime kesän Tangomarkkinat-finalistit Heidi Pakarinen ja Sami Heinonen.
Lisätiedot ja pressikuvat:
www.auraviihde.fi/mikkola
www.auraviihde.fi/matikainen

4.12.2012

Ei kommentointimahdollisuutta.