Tommi Soidinmäki – Yöhön valkoiseen

Joululevy (EP) on jo monen vuoden ajan ollut yksi haave, niin itselläni kuin yleisöllenikin. Olen jo useamman vuoden ajan saanut tehdä näitä joulukonserttikiertueita eri kokoonpanojen kanssa, ja näistä konserteista onkin tullut yksi tärkeä osa joka vuotista keikkavuottani. Eri konserttiprojektit ovat aina olleet minulle artistina tärkeitä, ja tulevaisuudessa niitä haluankin enemmän ja enemmän tehdä muun keikkailun ohella.

 

Levylle kootut kappaleet ovat uudempia joululauluja. Vuonna 2005 sain levyttää (säveltäjä) Mika Toivasen ja (sanoittaja) Jorma Toiviaisen kappaleen Eksyneet. Se oli ensimmäinen joulusingleni, joka tietenkin löysi tiensä tälle EP:lle. Viime vuonna levytin toisen singleni Yöhön valkoiseen, josta tuli tämän levyn nimikkoraita. Se on myös uusi joululaulu, joka kunnioittaa vanhoja perinteisiä joululaulujamme tunnelmaltaan. Kappaleen takaa löytyvät Petri Somer ja Lasse Wikman.

 

Jo parin viime vuoden ajan konserttiohjelmistossani on ollut myös seuraavat kappaleet Joulu yksinäistä lohduttaa, Toive ja Taivas sylissäni. Yleisön pyynnöstä ja omasta mieltymyksestäni kappaleisiin, nämä edellä mainitut (laulut) ovat saaneet myös oman paikkansa tällä uudella levylläni. Kaikki edellä mainitut laulut eivät välttämättä ole edes entuudestaan tuttuja kuulijoille, ja siksi senkin takia halusin ottaa vähän tuoreempia kappaleita mukaan. On aika saada myös uusia jouluklassikkoja vanhojen rinnalle kirkkoihin ja konserttisaleihin.

 

Tänä vuonna lähden yhteiskiertueelle lahjakkaan laulajan Jenna Bågebergin kanssa. Teimme vuonna 2007 duettosinglen Oi, juhla juhlien, jonka pohjalta lähdimme ideoimaan yhteistyötä joulukonserttien merkeissä. Kierrämme seitsemän paikkakuntaa ja kaupunkia Oulusta Helsinkiin. On äärettömän mukava tehdä yhteistyötä juuri Jennan kanssa. Olemme ohjelmistosta ja konsertin luomisesta olleet täysin samoilla aaltopituuksilla. Luonnollisesti halusin myös tämän Oi, juhla juhlien levylle mukaan.

 

Toivottavasti näistä joululauluista saataisiin uusia joulun klassikkoja, ja tunnelmaa jokaisen perheen kotiin joulun aikaan.

 

Tervetuloa konsertteihin ja hyvää loppu vuotta kaikille!

21.11.2011

Ei kommentointimahdollisuutta.