Marko Maunuksela

Marko Maunuksela on valovoimainen, monipuolinen artisti. Karismaattinen, rehti ja rento Pohjanmaan poika osaa olla niin herkkä tulkitsija kuin vauhdikas viihdyttäjä. Ja tilanteeseen heittäytyjä. ”Pystyn palvelemaan yleisöä laajalla musiikin sektorilla monipuolisesti”, toteaa Marko.

Kokemusta keikkailusta Markolla on jo usean vuoden ajalta ja Tangokuninkuusvuonna Markon rinnalle astuu Fantasia-orkesteri. Aiemmin hän on keikkaillut mm. Oja-Lipasti bändin kanssa ja hänellä on ollut myös oma OneManBand.

Luontevaa esiintymistä estradilla vahvistavat lauluopinnot, nuoruuden kuoroharrastus sekä näyttämötyöskentely. Marko on ollut paljon erilaisissa teatteri- ja -oopperaprojekteissa mukana, mm. Pohjalaiset-oopperassa ja Titanicissa.

Suuri yleisö näki Markon myös Tangomarkkinoiden finaalissa 2009, missä hän sijoittui neljän parhaan joukkoon. Luonnollisella ja iloisella tyylillään esiintynyt Marko todisti miljoonapäiselle katsojajoukolle olevansa viihdyttävä ja aito esiintyjä. Laulukilpailu antoi Markolle entistä enemmän potkua uraan ja palaute Markon keikoista on ollut todella postitiivista. Periksiantamaton Marko otti osaa uudelleen Tangomarkkinoille vuonna 2010. Osallistuminen kannatti ja unelmasta tuli totta, sillä Marko kruunattiin vuoden 2010 Tangokuninkaaksi. Marko esitti finaalissa kappaleet Öiset kitarat, Keskiyön aikaan ja Onnemme kyyneleet. Marko oli kilpailussa myös yleisön suosikki, sillä hänet valittiin finaalinkarsinnasta eniten yleisöääniä saaneena finaaliin.

Marko on saanut erityisesti kiitosta tavastaan kohdata kuulijansa. Sosiaalisuus ja läsnäolotaito näkyvät myös hänen aiemmassa ammatissaan: Marko toimi mielenterveysalalla ohjaajana.

Marko Maunuksela : Uuteen valoon -albumi

Marko Maunuksela : Uuteen valoon -albumi

Marko on keikkailun ohella ollut mukana Seinäjoen kaupunginteatterin productiossa Jussilan Jussi (syksy 2009). Tangokuninkaan titteli toi Markolle levytyssopimuksen: oma albumi Uuteen valoon julkaistiin 3.11.2010. Aiemmin Markoa on kuultu singleillä (katso Synkän maan tango) sekä Tango 2010 -kokoelmalevyllä, joka julkaistiin Tangomarkkinoilla.Syksyllä 2010 Marko nähdään myös Sinitaivas-konserttikiertueella: kahdeksalla suurella konserttiestradilla ympäri Suomen sekä Tuhat laulua tähtien takaa -konserteissa. Joulun alla Marko esiintyy myös Tule joulu kultainen -joulukonserteissaan. Tämän vuoden tangokuninkaalliseksi valitulle henkilölle on YLE esittänyt jo ennakkoon kutsun Suomen Euroviisuihin, joten Marko on mukana tammikuussa 2011 Suomen Euroviisu-karsinnoissa!

Yhtye: Fantasia

Markon uudet nettisivut avattu:
www.markomaunuksela.fi

4.1.2011

Ei kommentointimahdollisuutta.