Nylon Beat : 12 Apinaa

Apina: tuo mukava, soma ja rakastettu sukulaisveijarimme. Tietosanakirjan mukaan apina on ”ihmistä muistuttava nisäkäs, jolla on muita sormia vastaan kääntynyt peukalo (voi myös puuttua) ja isovarvas. Apinat jaetaan kapeanenäisiin eli länsiapinoihin ja leveänenäisiin eli itäapinoihin”.

Mutta jos apinoita on 12, leikki on vielä kauempana kuin lähin pankkikonttori. Yksi apinoista kohtelee kaltoin, toinen juo myrkkyä, kolmas tuo sormuksen ja neljäs roikkuu pyjamassa. Viides apina saattaa hukkua viskiin ja samalla sauna palaa poroksi ja kiuas menee huoltoon. Tai sitten ei – on olemassa myös sellaisia apinoita, joita kukaan ei halua edes muistaa.

Uudella 12 Apinaa -albumilla on mukana 12 kappaletta, ja Jonna ja Erin debytoivat uudella albumilla myös sanoittajina. Kumpikin laulajatar on sanoittanut albumille kaksi kappaletta. Lisäksi Jonna ja Erin ovat kuvanneet albumin kansikuvat.

Kyseessä on Nylon Beatin kuudes suomenkielinen pitkäsoitto, kaiken kaikkiaan kahdeksas. Kaikki Nylon Beatin suomenkieliset albumit ovat myyneet kirkkaasti yli platinarajan. Nylon Beat kiertää keikoilla uuden albumin myötä lähes koko kesän. Levynjulkaisukeikka on Helsingin Tavastialla 11.6.2003.

Jonnan ja Erinin eli ”Ellun” ja ”Maurin” taustavoimina nyppivät tälläkin singlellä toisistaan kirppuja säveltävä kissa-apina Risto Asikainen ja vastaava apina Ilkka Vainio. Apinaorkesterissa soittavat Anssi Nykänen (rummut), Harri Rantanen (basso) Vesa Anttila (kitarat), Tuomas Wäinölä (kitarat), Okke Komulainen (koskettimet) ja vuoden 2002 parhaan tuottajan Emma-patsaalla palkittu Risto Asikainen (kitarat ja koskettimet).

Sillä niinhän se on, että apina on apinalle susi. Tai sitten ihminen on ihmiselle apina. Mysteeri ei enää tämän singlen ilmestymisen myötä lukeudu ikuisiksi julistettujen lajitoveriensa katraaseen.