Marko Maunuksela : Synkän maan tango, CDS

Tangokuningas luottaa tangon voimaan:
Marko Maunukselan Euroviisu-kappaleessa soi synkän maan onnellisuus
– Markon rinnalla laulaa upea joukko tangotaivaan tähtiä

Tangomarkkinat 2010 -laulukilpailun voittajana Marko Maunuksela sai kilpailupaikan suoraan vuoden 2011 Euroviisujen karsintaan. Marko valitsi kappaleekseen itseoikeutetusti tangon. Synkän maan tango onkin tribuutti Tangomarkkinoille ja tangolle yleensä:

”Kilpailu antoi minulle mahdollisuuden toiveitteni täyttymiseen ja olen myös saanut voiton myötä kaiken sen, mistä olen unelmoinut. Keikkojen myötä oman albumin, konserttikiertueita, edustustehtäviä ulkomaita myöten ja nyt Euroviisu-ehdokkuuden! Tuntuu hassulta, että voitostani on vasta pari kuukautta, mutta silti tähän ajanjaksoon on mahtunut niin paljon!”, hehkuttaa Marko.

Synkän maan tango edustaa uuden aallon tangoa 2000-luvun henkeen: uusia tuoreita sävyjä kuitenkaan unohtamatta tangon perinteistä henkeä.

Uusi Euroviisu-kappale ei ehtinyt mukaan Markon ”Uuteen valoon” -debyyttialbumille. ”Pitkäsoittoni julkaistiin syksyllä ennen Euroviisu-kisailujen alkua, joten Synkän maan tango ei ehtinyt siihen, mutta nythän sen voi kuulla radioissa ja Ylen Satumaa nettisivustolla”, Marko kertoo. Kappale tulee myyntiin digitaalisesti nettikauppoihin!

Markon rinnalla upea joukko tangotaivaan tähtiä

Markon rinnalla – niin levytyksessä kuin tulevassa Euroviisu-karsinnassa – on jykevä taustajoukkio, joka koostuu Tangomarkkinat-kilpailussa menestyneistä artisteista.

”Kappale vaati vahvan lauluäänen omaavat persoonalliset laulajat, joilla on myös hyvä kemia keskenään!”, kertoo Marko tiimistään.

Kuninkaalliseen kaartiin kuuluvat:
Suvi Karjula, taustalaulu
Hanna Talikainen, taustalaulu
Johanna Debreczeni, taustalaulu
Esa Nummela, taustalaulu
Lisäksi oman väripalettinsa kappaleeseen ja esitykseen tuo harmonikkataiteilija Petri Ikkelä bandoneóninsa kanssa.

Taustajoukon tangomeriitit:
Suvi Karjula taisteli voitosta Markon kanssa viimeiseen asti ja nousi tämän vuoden Tangomarkkinat-kilpailussa upeasti kakkossijalle. Hanna Talikainen voitti Tangokuningattaren kruunun vuonna 2008 ja Johanna Debreczeni puolestaan 2004. Esa Nummela jäi monille mieleen vuoden 2000 kisoista, kun hän sijoittui tangoprinssiksi.

”Itse kappaleeseen olen todella tyytyväinen, siinä on juuri sellaista Euroviisuille tyypillistä mahtipontisuutta, sopivasti suomalaista juurta ja sisua! Kappaletta hiotiin pitkään, ja lopulta kaikki palaset yhdistyivät kuin loksahtaen paikoilleen!”, kuittaa Marko.

Marko nähdään Euroviisujen 1. alkukarsinnassa pe 14.1.2011.

Synkän maan tango
Säv./san./sov: Mika Toivanen
Tuottaja: Mika Toivanen
Kustantaja: Utopiah Music Oy
Äänitys ja miksaus: Mika Toivanen / Utopiah
Masterointi: Pauli Saastamoinen
A&R: Olli Halonen
p & c Sony Music Finland Entertainment Oy & Suomen Mediamusiikki Oy