Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -orkesteri : Pistoja syrämmes

Reilun vuoden verran ep:llä, sinkuilla ja keikoillaan ihastuttanut LAURI TÄHKÄ JA ELONKERJUU-ORKESTERI on julkaissut ensimmäisen, odotetun pitkäsoittonsa PISTOJA SYRÄMMES. Sukellus vanhojen pohjalaistekstien maailmaan ulottuu yhä syvemmälle ja levyllä on tarjolla 11 tuttua ja tuntemattomampaa tekstiä. Musiikki ja elonkerjääjien karismaattinen ote ovat kuitenkin täysin tätä päivää; nykyaikaisen popsoinnin ja vanhojen tekstien naittaminen onnistuu jälleen!

Tähkällä on selvää cross-over -potentiaalia, sillä edellisiä levyjä (esim. Suukkoa vai puukkoa -ep:n painos myytiin loppuun) ovat ostaneet kaikenikäiset, -näköiset ja -kokoiset Inarista Iniöön. Tähkää onkin helppo lähestyä, sillä sanat ovat yhteistä suomalaista perintöä, joiden osuvuuden, komeuden ja herkkyyden allekirjoittavat muutkin kuin heimoveljet pohjalaiset.

Pistoja syrämmeltä lohkaistu sinkku Ihana impi & Kruunun kahalehis soi hyvin radioissa. Tässä on hyvää musiikkia koko levyllinen; esim. biisit METTUMAARI, RIEPUTA RALLAA, SARAN MARKAN FIETERIT, MAA ON MUSTA tai vaikkapa ISOO-ANTTI JA RANNANJÄRVI soivat komiasti ja kovaa myös eetterissä.

NÄISSÄ TEKSTEISSÄ KUVASTUU POHJALAISEN LEVEÄ JA VAPAA LUONNE. ETELÄ-POHJANMAAN MITTAAMATTOMAT SUOT JA SILMÄNKANTAMATTOMAT LAKEUDET, HURJUUS, ULJAAT HEVOSET. PUNAINEN JA LÄMMIN VERI JA VANKIEN KOLISEVAT KAHLEET.

NIISSÄ ON TUNNETTA JA REPÄISEVÄÄ VOIMAA, NIISSÄ ON SISUNPURKAUKSIA, SALAMOIVAA VIHAA JA REPÄISEVÄÄ ILOA. (Toivo Kuula 1907)

Yhtyeen kotisivut löytyvät osoitteesta www.lauritahka.com.

Lauri Tähkä ja Elonkerjuu-orkesteri
Lauri Tähkä: kitara, laulu
Johanna Koivu: viulu, laulu
Simo Ralli: kitara, laulu
Antero Naali: basso
Lenni Paarma: rummut, laulu

Tuotanto: Suomen Mediamusiikki Oy
Jakelu ja markkinointi: Edel Records Finland Oy