Jukka Hallikainen : En tekisi toisin

Tangokuningas 2008 Jukka Hallikainen kertoo olevansa vilkas, sosiaalinen ja tarvittaessa tunnollinen laulaja. Hän on valmiina tanssiyleisön valloitukseen, ”Haluan viihdyttää kaikenikäistä yleisöä. Työt tehdään huolella ja maksava kansa saa varmasti väriä elämäänsä kuunneltuaan minua.” Tuoreesta kuninkuudestaan huolimatta Jukka on kokenut esiintyjä. Takana on satoja keikkoja ja mm. lukuisia tv-esiintymisiä.

Jukka Hallikaisen debyyttialbumia on ollut tekemässä nimekästä kaartia. Mukana on Petri Laaksosen, Toni Nygårdin, Sinikka Svärdin ja Lasse Wikmanin sanoituksia. Muusikkopuolelta löytyy nimiä tyyliin Ben Granfelt, Vesa Anttila(ex-Nylon Beat) ja Pertti Haverinen… Lisäksi Hallikainen on kautta aikain ensimmäinen tangoiluista ponnahtanut artisti, joka on osaltaan tuotantovastuussa albumistaan.

”Halusin tähän mukaan sellaisia nimiä, joiden kanssa tätä on ilo tehdä. Prosessi eteni niin että idea oli mun, sitten tehtiin sanat ja lopulta vielä olin mukana räätälöintivaiheessa. Toi Nuoruus, hulluus ihanuus on ainoa biisi, jossa mulla ei ole sormiani pelissä.”
Sä olet aika kokenut tekijä viihdebisneksessä?
”Oon tehny tätä nyt tuollaiset 20-vee. Heviä, bileiltoja, tanssi-iltoja. Välillä olen ollut dj ja välillä trubaduuri. Eka keikka oli 7-vuotiaana äitienpäiväkonsertissa. Sitten tuli kuvioihin ns. house band –keikkaa. Ei meillä koskaan ollut mitään keikkamyyjää – sana kiiri pääkaupunkiseudulla ja sitä kautta hommia oli niin sanotusti puoliammattimaisesti. Tangovoiton jälkeen ei oikeastaan mikään sen kummemmin ole mun arjessa muuttunut. No, sen verran on tullut enemmän keikkaa että otin virkavapaata myyntipäällikön pestistä.
Jos pitää valita, oletko laulaja vai tulkitsija?
”No, enemmän oon viihdyttäjä. Hyviä laulajia on maa täynnä. Mut musta siinä pitää olla muutakin mukana – pitää saada jengi mukaan. Osallistumaan, pitämään hauskaa, hymyilemään, viihtymään. Siitä se tulee.”
Mikä on Hallikaiselle ollut se liikkeelle paneva voima, yllätten se ei taida olla halu laulaa ja esiintyä?
”No kilpailuvietti ajoi mut kaikenlaisiin kisoihin. Mut se tärkein juttu on välitön palaute. Ja että keikan jälkeen on virtaa monta tuntia. Sellainen `yliampuva hyvänolon tunne`, joka tulee kun porukka nauttii ja viihtyy.”
Kilpailuvietti?
”Joo, aiemmin otin osaa eri karaokekisoihin. Sit tuli se fiilis että hei, mä pärjään näissä. Tangokisaankin lähin voittamaan. Ilman sen suurempaa kokemusta tangosta. Otin etukäteen virkavapaata ja järkkäsin jutut niin, että on sitten aikaa hoitaa asiat kun voitto tulee. No, mun oli hyvä olla tietyssä mielessä varmana liikkeellä. Kuitenkin oli muutenkin keikkaa niin pystyi olemaan ilman paineita kisailemassa. Et ei tää kisa mitään suuremmin mullistanut. Mut jos nyt mietin niin missään nimessä en tekisi toisin!” Hallikainen nauraa.
Yllätyin nähdessäni Guitar Slingers -mies Ben Granfeltin nimen albumin tekijätiedoissa. Mitä ihmettä?
”No sitä mieltä Ben itsekin oli ensin ku kysyin että tuutko mukaan? Kerroin Benille, että tässä on rapea rock-ralli. Kuuntelehan nyt. Hienoa että Ben tuli mukaan. Mä itse oon aina digannut Granfeltin soitosta. Top 3 -kitaristi tässä maassa kautta aikain!”
”Diggaan balladeista tyyliin Lionel Richien Hello. Tuo katse-biisi tässä levyllä – sillä on iso merkitys mulle. Siinä on sellainen kotiseutu-connection. Miehikkälän porukkaa mukana, popjazz-reksi Jussi Saksa jne. Halusin Jussin mukaan levylle ehdottomasti. Kerroin et haluan mukaan sellaisen Delilah-henkisen mahtipontisen ja ehkä vähän synkänkin biisin. Jussilla oli heti esittää yksi melodia, johon ihastuin. Kun kuulin pohjat niin tuli hyvät vibat, et tässä on vahva biisi. …Et en tiedä, kai mä sit oon joku melancholy man”, Jukka nauraa.

Kappaleet:
1. En tekisi toisin
2. Viimein kiinni sen saan
3. Pyhä toimitus
4. Muuttunut mies
5. Varasta mut
6. Anteeksi ja näkemiin
7. Repaleinen tie
8. Viiltävää
9. Jossain kolmostiellä
10. Hämmentävää
11. Katse
12. Nuoruus, hulluus ja ihanuus

Julkaisupäivä: 20.5.2009

www.jukkahallikainen.net