Hanna Talikainen : Olen valmis

Tangokuningartar Hanna Talikaisen debyytti tarjoaa harkitun kokonaisuuden modernia tangoa, traditionaalista iskelmää ja pop-iskelmää.

Iskelmäkansalta saamamme palautteen mukaan mukana on rokahtavaakin tavaraa. Mukana on albumin teossa ollut raudanlujia, ja silti uutta omaksuvia iskelmän ammattilaisia. Hanna Talikaisen oma ääni sekä persoona välittyy tulkinnassa ja sanoituksissa, joissa on sisältöä.

Mukana radiohitit Repivää on rakkaus ja Ihmeiden yö.

Kappaleet:
1. Olen valmis
2. Anna rakkaudelle syy
3. Sattumaa
4. Tahdon vielä yrittää
5. Mustaa ja valkoista
6. Pienet piirteet
7. Repivää on rakkaus
8. Musta tango
9. Pelastit mut itseltäin
10. Kevätjää
11. Täällä taas
12. En kasvojas muista

Julkaisupäivä: 27.5.2009

Kerro miten albumin tekijäkaarti muodostui – kyseessä taisi olla melkoinen ketjureaktio?
”Hahaa, iso kiitos kuuluu mediapersoona Hannu Aholaidalle. Hannu esitteli minut sanoittaja Lasse Wikmanille ja Toni Nygårdille. Lasse taas esitteli minut Petri Somerille ja Toni Pertti Haveriselle.”

”Itselleni oli alussa aika selvää mitä lähdetään tekemään. Kokonaisuutta rakennettaessa oli pakko miettiä albumia albumina – kokonaisuutena. Tekstit ovat tärkeitä – niissä pitää olla tarina ja punainen lanka. Kaikenlaista varoittelijaa tarrasi hihaan kiinni ennen aloittamista. Just sellaisia `vanhoja kettuja`, jotka sanoivat että he kyllä tietävät miten nuo jutut menee… Ei auttanut kuin pitää pää kylmänä (naurua). …Ensimmäisestä palaverista tulin ulos tosi innostuneena. Tuotannosta vastaava Ile Vainio kertoi, että luottamus mun ja muiden tekijöiden kykyihin ja näkemykseen on 100%. Piti oikein tarkentaa, että onhan mies tosissaan – tosissaan oli – että se niistä varoitteluista…” Hanna nauraa ja jatkaa, ”Sinänsä studiotyöskentely oli tuttua puuhaa. Mutta oppihan tässä sen että albumi on kokonaisuus, jonka tiimoilta pitää tehdä kompromisseja yksityiskohdissa.”

Miten luonnehtisit albumia – miten se eroaa muista iskelmälevyistä?
”No, ihan alkuun on pakko sanoa että tässä maassa tehdään hienoja albumeja iskelmän saralla. Niin hyviä etten mielelläni lähde arvottamaan ja vertailemaan niitä levyni kanssa. …Tämähän on minun näköinen ja kuuloinen levy, joten eiköhän siinä ole se ero? Hanna kysyy nauraen ja jatkaa, ”Sanoitukset ovat mielestäni omakohtaisia, sisältörikkaita ja olen ylpeä albumin tasosta.” Omakohtaisuudesta esimerkkinä mainittakoon kappale Sattumaa, ”Joo, Toni (Nygård) esitteli tän biisin tutustuttuamme. Ihastuin heti hitaaseen ja melodiseen trioliin, jossa oli tarina suoraan mun elämästä. Just siks Toni sen mulle esittelikin. Havaittuaan yhteneväisyyden minun elämäni ja sanoituksen välillä, Toni ei kuulemma voinut jättää tätä esittelemättä.” Hanna nauraa.

Mikä saa sinut tekemään tätä työtä?
”Keikat ja tanssiyleisö. Keikoilla käy vakiokasvoja ja mukaan tulee koko ajan myös uusia ihmisiä. Olen iloinen koska nyt tulee kesä ja pääsee lavoille. Se tuo vaihtelua. Lavoilla on hyvä henki ja rento tunnelma. Sellainen rentous, joka ei välttämättä talven klubikeikoilla aina ole läsnä. Hienoa että lava- ja tanssikulttuuri elävät vahvana. Sen huomaa siitä että mukaan tulee uutta ja nuorta porukkaa. Ja siitä että nämnuoret osaavat oikeasti tanssia. Se on hämmästyttävää miten taitavia tanssijoita tuolla tapaa! Ja se on myös upeaa miten ystävällistä ja huomaavaista väkeä keikoilla käy.”

”Tämä vuosi on opettanut minulle paljon. Olen oppinut aitoa välittämistä ja omien rajojen asettamista. Kaltaiselleni tunneihmiselle ja `myötäsurijalle` (naurua) on tehnyt hyvä havaita omien rajojen tärkeys. Sen että välittää ja on empaattinen terveellä tavalla. Kun pitää huolta itsestään jaksaa oikeasti myös välittää myös muista. ”

www.hannatalikainen.fi