Varjokuva : Varjokuva

Varjokuva on lunastanut paikkansa suomalaisen tanssiyleisön sydämissä vilpittömän karismaattisella esiintymisellään. Pojilla on taito hyppysissään: pehmeät soundit ja rullaavat rytmit ilahduttavat tällä esikoisalbumilla. Albumilta on aiemmin lohkaistu kappaleet Kesämuisto ja Sua odotan. Sinkkujen hyvän vastaanoton siivittäminä luvassa on laadukas albumi, jonka tahdissa voi tanssia ja tunnelmoida. Varjokuva hurmaa keikoilla tarttuvilla biiseillään ja yhtyeen tulkinta terästää leppoisan iskelmän tunnelman.

Varjokuva on valinnut linjakseen perinteisen tanssimusiikin, jossa soitannollisen rungon muodostaa 50- ja 60-lukulainen melodinen rytmimusiikki. Yhtye kiertää ahkerasti ympäri maata ja jokailtainen tavoite on tanssilavatunnelman synnyttäminen paikassa kuin paikassa. Takavuosikymmenien suurten iskelmäsankareiden työn kunnioittaminen ja vaaliminen herkällä otteella on leimallista orkesterin toiminnassa.

Keväällä 2005 Varjokuva valittiin korkeatasoisessa kisassa jo toistamiseen Tanssiorkestereiden Suomenmestariksi. Martti Metsäkedon johtama tuomaristo oli valinnassaan yksimielinen. Tuomaristo kiitti Varjokuvaa monipuolisesta rytmien hallinnasta, tyylitajuisesta ja valovoimaisesta esiintymisestä, persoonallisuudesta ja ammattitaitoisuudesta. TV2:n Kesäillan valssi -ohjelman vakio-orkesterina Varjokuva toimi kesällä 2005 ja 2006. Varjokuvan Kyösti Mäkimattila on myös tullut tutuksi samaisen ohjelman juontajana.

Yhtyeen jäsenet ovat:
Rami Hänninen – kitarat, banjo ja laulu
Jari Kulmala – kosketinsoittimet, puhaltimet ja laulu
Juho Kulmala – basso ja laulu
Turo Lento – kitarat, haitari ja laulu
Kyösti Mäkimattila – laulu ja rummut

www.varjokuva.com

Varjokuvan debyytti julkaistaan 28.02.2007.