Varjokuva : Toinen tie

Todellinen tanssiyleisön suosikkiorkesteri! Kyösti Mäkimattilan liidaama bändi on on valinnut linjakseen perinteisen tanssimusiikin. Soitannollisen rungon muodostaa 1950- ja 1960 -luvun melodinen rytmimusiikki.

Uudelta Toinen tie -albumilta irroitettu radiosinkku Savukuva tarjosi maistiaisiksi tuttua Varjokuvaa – nostalgista ja silti tuoretta matskua.

Viimevuotisen debyyttialbuminsa tiimoilta Varjokuva teki todellisen työvoiton. Kuuntelijoiden antama palauteryöppy sai lopulta yhden jos toisenkin radiotyöläisen pyörtämään puheensa materiaalin epämuodikkuudesta. Uuden albumin tiimoilta Kansa tanssii, laulaa ja kuuntelee – Varjokuva rundaa tienpäällä tiuhaan ympäri Suomenniemeä. Kyösti toteaa uuden albumin tekoprosessin olleen todella vapautunut sessio. Uusi albumi on linjakkaampi kokonaisuus vaikkakin materiaali on debyyttiä kirjavampaa. ”Oppirahat tuli debyytillä maksettua. Nyt bändi teki töitä tiiviin jakson ja tiedettiin tasan tarkkaan mitä ollaan tekemässä. Albumin tekeminen oli alusta loppuun vapautunutta tekemistä ilman puristusta – lopputuloksena saatiin studiossakin se meidän kiitelty livefiilis siirrettyä teipille.”

Julkaisupäivä: 18.6.2008

www.varjokuva.com