MARKO MAUNUKSELAN ALBUMI JULKAISTAAN TÄLLÄ VIIKOLLA

– mukana Mariskan ensimmäistä kertaa toiselle artistille tekemä sävellys

Marko Maunukselan Kaunista ja hyvää -albumi on kaupoissa 13.6.2012. Levyn yhtenä erikoisuutena on rap-artistinakin tunnetun taiteilijan Mariskan tekemä tango.

Marko kertoo yheistyön alkamisesta seuraavaa:

– Tapasin Mariskan kesällä 2010 ja sillon jo virisi ajatus että, hän olisi tehnyt jo ensimmäiselle levylleni kappaleen. Tilan puutteen vuoksi se jäi, mutta nyt se vihdoin toteutui! Ja tuloksena on, tottakai, hieman erilainen tango.

Mariska valottaa tekemäänsä sävellystä ja sanoitusta näin:

– Kirjoitin biisin sen jälkeen, kun olin sekaantunut Tangomarkkinoihin Sua kaipaan -kappaleella. Mielestäni tango on Suomessa usein kovin kädenlämpöistä ja laimeaa ja ajattelin tuoda yhden kappaleen verran argentiinalaisia sävyjä tänne pohjoiseen, ainakin tekstin osalta. Jätä hänet -kappaleen minäkertoja on varustettu Mannerheimintien levyisellä itsetunnolla, joka on jäänne hiphop-ajoiltani, kun laululyriikoissa oli tavallista kehua itseään niin paljon kuin sielu sietää.

– Teksti kertoo toisen kumppanin himoitsemisesta ja siksipä se sopii näille leveyksille kuin nyrkki nenään, sillä eikös meidän raamatussamme Ilta-lehdessä juuri hehkutettu sitä, kuinka parisuhteissa petetään paljon. Sävellys on minun ensimmäinen toiselle artistille tekemäni luritus, aiemmin olen antanut vain tekstejä toisille, kertoo Mariska kappaleestaan.

Mariska voitti mainitsemallaan Sua kaipaan” -kappaleella kesällä 2010 Tangomarkkinoiden Sävellys- ja sanoituskilpailun.

Markon juuri julkaistulla toisella albumilla, Kaunista ja hyvää, löytyy myös Markon oma debyyttisanoitus: Enkelin kahdet kasvot.

– Enkelin kahdet kasvot on valitettavan ajankohtainen kappale. Perheväkivalta sen monine muotoineen ja raa’at hyväksikäytöt puhuttavat kovasti ja päivittäin saamme lukea järkyttäviä tapahtumia näistä aiheista. Jos yksikin kuulija löytää kappaleen avulla keinon päästä pois näistä tilanteesta tai välttää ajautumasta tällaisiin tilanteisiin niin olen mielestäni onnistunut kappaleen kirjoittamisessa, kertoo Marko kappaleen synnystä.

Kappaleen voi kuunnella ja myös sen sanat löytyvät Markon omilta Facebook-sivuilta:
www.facebook.com/maunuksela.marko

MARKO JUHLII LEVYÄÄN NELJÄN VIRALLISEN LEVYJULKKARIKEIKAN VOIMALLA
Albumin julkaisun aikaan Marko ja hänen oma Fantasia-orkesterinsa, joka soittaa myös levyllä kappaleiden taustat, esiintyvät vielä seuraavilla virallisilla levyjulkkarikeikoilla:
– 15.6. Oulu, Tähti
– 16.6. Kuopio, Ilveskasino
Luvassa on vauhdikasta menoa, uuden albumin kappaleita, levymyyntiä ja arvontaa. Marko on tavattavissa kullakin paikkakunnalla jo päiväsaikaan. Media on tervetullut ja Marko antaa pressihaastatteluja myös huvipaikoilla.

HELSINGISSÄ PRESSIPÄIVÄ KE 13.6.
Marko on tavattavissa myös Helsingissä albumin julkaisupäivänä keskiviikkona 13.6. – haastatteluajat sovittava ennakkoon.

Markon kuvat:
http://www.auraviihde.fi/index.php?page=artist&id=116&show=images

Haastattelupyynnöt:
Sonymusic Entertainment Finland Oy, Liisa Marjomäki, 050 5254109,
liisa.marjomaki@sonymusic.com

www.sonymusic.fiwww.mediamusiikki.fiwww.markomaunuksela.fiwww.facebook.com/maunuksela.marko,www.auraviihde.fi/maunuksela

11.6.2012

Ei kommentointimahdollisuutta.